Aina

Aina pähkinänkuoressa

Aina ja sen normaali ilme
FI AVA FI MVA Harminpaikka Aina
Rotu: Mudi
Sukupuoli: Narttu
Väri: Blue merle, töpö
Koko: 42 cm, 10,5 kg
Syntynyt: 26.9.2014
Isä: POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALT MVA IT MVA Kilvan Gyimesi Bárány
Emä: FI MVA Szürkevillám Szeder Inda
Kasvattaja: Pauliina Aho
Omistaja: Iiris Lehtinen

Terveys:

Lonkat C/C
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0
Polvet 0/0
Silmät ok (1/2018)

Korvatulehdus 6/2015

Harrastukset:

Ainan kanssa harrastetaan agilityä, tokoa ja rally-tokoa. Tutustuttu myös Nose workiin sekä metsäjälkeen. Lisäksi tehdään kaikenlaista muuta arkipäiväistä hömppäilyä esimerkiksi canicrossia ja frisbeeta. Paimentamassa ollaan käyty muutamia kertoja, muttei osoittanut mielestäni kiinnostusta paimentamiseen.

Agility: M3 FI AVA
Toko: AVO1
Rally-toko: RTK1, AVOHYV

Näyttelyt: FI MVA

Laukaa kr 12.7.2015 (Jun 9,5 kk)
JUN1 ERI SA PUN2 VaraSERT
"Very promising young female. Excellent proportions. Exc. bones. Typical head & expressions. Correct deutation. Excellent topline. Excellent chest for the age. Correct angulations. Sound movement. Excellent coat."
Irina Poletaeva, Suomi

Nokia rn 8.8.2015 (Jun 10,5 kk)
JUN1 ERI SA PUN1 SERT VSP
"Erinomainen tyyppi, vahva kallo, muuten hyvä pää. Hyvä selkälinja sopusuhtaisesti kulmautunut edestä ja takaa. Hyvä luusto, oikeanmallinen runko. Erinomainen karvan laatu. Luonnontöpö. Vielä hieman löysät etuliikkeet, muuten liikkuu hyvin."Hannele Jokisilta

Jyväskylä kv 21.11.2015 (Jun 14 kk)
JUN1 ERI SA PUN1 SERT VSP
"Excellent bitch. Well-balanced feminine head. Excellent ears. Excellent neck. Very good shoulders. Excellent topline & chest. Nice angulations behind. Typical coat. Nice color. Moves free."Jean Jacques Dupas, Ranska

Lempäälä erikoisn 30.7.2016 (Nuo 21 kk)
NUO3 ERI
"21 months old. Good size. Very feminine head. Excellent bite. Would like a broader muzzle. Good neck & shoulders. Nice fore chest. Excellent body proportions. Nice bones. Lovely blue merle with good pigmentation. Typical mover. Very nice temperament. Good presentation." Jesper Ravn, Tanska

Tuulos rn 1.10.2016 (24 kk)
AVO1 ERI SA PUN1 SERT ROP
"2-vuotias. Oikea purenta ja hampaat. Kaunis ilme, hyvät korvat. Hyvät rungon mittasuhteet. Suora ylälinja. Liikkuu rodunomaisesti." Helle Viitkar, Viro


Luonne:


LT: 144 ++

Aina on rohkea nuori harrastuskoiranalku, joka elää joka päivän täysillä! Sillä on vahva laumavietti, mikä tekee siitä melko helpon koulutettavan. Vastapainoksi Ainasta löytyy myös terävyyttä, omaa tahtoa ja itsepäisyyttä. Jos joku koulujuttu ei kiinnosta (esimerkiksi tylsä seuraaminen), niin kakara näyttää kyllästymisensä kääntäen päätään pois ja yrittämällä keksiä muuta hommaa. Toiminta on Ainan juttu!

Aina on ihan pienestä pennusta asti ollut erittäin ketterä ja hallinnut kroppansa hyvin. Tyttö tykkää kiipeillä ja hyppiä missä tahansa ja sitä se pääasiassa ulkona ollessa tekeekin. Mikään este ei ole ollut liian korkea, ja liian matala ylitetään näyttävästi extravaralla! Aina ei jää viereen kyttäämään, jos minä jään paikalleni, jos herkkuja ei ole odotettavissa. Toisin kuin Enne, joka istuu vierelleni katselemaan maailman menoa. Aina kuitenkin pysyy irti ollessaan lähempänä kuin Enne, vaikka vähemmän olen panostanut luoksetulo yms. koulutukseen. Vitsailenkin usein, että Aina on vapaankasvatuksen uhri.

Aina palkkautuu hyvin nameista, mutta leikki ei jää asiassa kakkoseksi, mikä tuo taas helppoutta kouluttamiseen. Leikkipalkkakaan ei nosta virettä liikaa vaan Aina pystyy ajattelemaan ja keskittymään riippumatta mitä on palkaksi tulossa. Vieras ympäristö ei myöskään hämää neitiä vaan töitä pystytään tekemään missä tahansa. Toisaalta tytön ADHD-asenne maailmaa kohtaan tuo hieman lisähaastetta. "Mitä tuolla? Kuka menee? Mitä, mitä, mitä?" Aina pitää lelusta hyvin kiinni ja on ihan pienestä asti (kauheasti opettamatta) tuonut leluja takaisin minulle. Lisäksi se kantoi painavaa keraamista kuppiansa sekä metallikapulaa melkein heti kotiuduttuaan. Se pitää ärhäkkää ärinää meidän leikkiessä, mutta päästää hyvin käskystä irti.

Tulevaisuudessa voi hankaluudeksi osittain muodostua Ainan intohaukku, jota se harrastaa agilityssä. Kun suu on auki, korvat menevät kiinni. Tällä hetkellä ollaan treenattu kuitenkin vielä niin vähän, että asia saattaa iän ja koulutuksen edetessä parantua. 

Tuntuu, ettei tätä pikkukääröä voi kehua tarpeeksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti