Muut koirat


R.I.P Koopo

14.4.2004-29.3.2016Nimi: Eräyön Goda
Rotu: lk. saksanseisoja
Sukupuoli: Uros (leikattu)
Väri: Ruskea
Syntynyt: 14.4.2004
Isä: SE KVA Falkuddens Edison
Emä: FIN MVA Eräyön Capri
Omistaja: Vesa Lehtinen
KoiraNet

Näyttelyistä 1xSERT, Agility 2. luokka.

Koopo oli ensimmäinen harrastuskoirani. Pentuna käytiin pentukurssi, mutta muuten isäni koulutti Kopoa metsästykseen.

Koopon ollessa 3-4 vuotias kävin sen kanssa agilityn alkeiskurssin ja sillä tiellä olen edelleen :) Koopo oli superkiva ohjattava, jopa liian helppo, koska Ennen kanssa joutui opettelemaan erilaisen ja tarkemman ohjaustyylin. Kooposta sanottiin monesti, että isoksi koiraksi se kääntyy hyvin, melkein kolikon päällä, ja kiipeäisi vaikka puuhun, jos ohjaaja niin käskisi. Yksinkertaistetusti sellainen Herra Koponen vain on. Lisäksi, vaikka Koopo on metsästyskoira, ei se agilityn idean ymmärrettyään ikinä yrittänyt karata radalta. Agility oli huippu kivaa myös Koopon mielestä, ja vinkuminen alkoikin yleensä noin viisi minuuttia ennen treenikentälle saapumista :)

Erinäisistä syistä johtuen Kooposta ei ikinä tullut kunnollista metsästyskoiraa, joten se toimitti noin neljän vuoden ajan harrastuskoiran virkaa (agility, kotitoko, temppuilu, canicross). Koopo jäi eläkkeelle agilityhommista ontumisen takia, joka saattoi kestää treenien jälkeen parikin päivää. Edelleen agility on tuttua hommaa vanhalle miehelle, vaikka kroppa ei enää taivukkaan ja "treenattu" on kolmen vuoden aikana kaksi kertaa.

Tiitu


Nimi: Peikkovuoren Qoala
Rotu: Suomenlapinkoira
Sukupuoli: Narttu (leikattu)
Väri: Musta merkein
Syntynyt: 30.5.2008
Isä: Peikkovuoren Comia Sulo
Emä: FIN&EST MVA Peikkovuoren Bohjatuuli
Omistaja: Iiris Lehtinen
KoiraNet

Tiitu on ensimmäinen omistamani koira, jonka koulutin kokonaan itse. Sen kanssa käytiin kasvattajan pitämä pentukurssi sekä agilityn alkeiskurssi ja jatkokurssi. Jokin meni pahasti koiran koulutuksessa vikaan ja Tiitusta tuli remmirähisiä, eikä se ikinä pystynyt täysin keskittymään tekemiseen vieraiden koirien läsnäollessa.

Toisaalta sen luonne on hyvin itsenäinen ja omapäinen. Se juoksenteli jo 8-viikkoisena metsässä yksikseen haukkumassa lintuja, eikä sitä kiinnostanut (eikä kiinnosta oikein vieläkään), kun sitä huudeltiin.

Tiitu on kuitenkin fiksu koira, vaikkei se ikinä innostunut hyppäämisestä tai putkirallista. Se osaa paljon temppuja ja tekee kotona ruuan eteen melkein mitä vain. Tiitu on äitini lempikoira rauhallisen luonteensa vuoksi. Koiranpennusta, joka ei pitänyt yhtään silityksistä tuli koira, jota ei voi silittää tarpeeksi.

Tiitu on minun "häpeäni": koira, jota en osannut kouluttaa ja jonka vieraiden koirien ensivaikutelman muuttamiseen omat rahkeet eivät riittäneet. Ilman Tiitu Pallo Pukliina Lehtistä olisin varmasti paljon huonompi koirankouluttaja. Yllättävän hyvin on kuitenkin mennyt Tiitun suhtautuminen suvun uusiin pentujäseneniin, ja tuntuu menevän koko ajan paremmin. Tiitu on myös kokenut varautuneen suhtautumisensa huonot puolet, eivätkä muut koirat ymmärrä mustaviitan leikkiinkutsuja.

Tiitu temppuilee kotona kesällä 2012 (4 v)
Tiitu ulkoilee, Ennen ja Viiman leikkiessä jouluna 2012

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti