LottaSomething Like Just Numbers
Rotu: Bordercollie
Sukupuoli: Narttu
Väri: Slate merle, kantaa ruskeaa ja trikkiä
Koko: n. 46 cm, 12,5 kg
Syntynyt: 15.6.2017
Isä: Gjerulff Awesome Number One
Emä: Dido From Cranberry Cottage
Kasvattaja: Janika Karenmaa
Omistaja: Iiris Lehtinen, Aino McLean

Terveys:

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Selkä LTV0, VA0
Olat Ok (12/2017 ja 7/2018)
Silmät Ok pentuna ja 11/2019
Polvet 0/0
Sydän Ei sivuääniä 11/2019
Puuttuu kaksi hammasta


Harrastukset:


Päälajina agility, mutta välillä myös tokoa ja temppuja haltijan innostumisen mukaan. Käytetty kerran lampailla noin 8 kk iässä. Kiinnostusta oli, mutta järkeä ja ajatusta ei löytynyt yhden kerran tuotolla. Pentuna tehty parit makkarajäljet, ja nenä toimii kyllä.


Näyttelyt: AVO-EH 10.8.2019
Arvostelu: Narttumainen kokonaisuus. Hieman heiveröinen luusto, mikä käy ilmi myös päästä. Kuono saisi olla voimakkaampi. Kauniit silmät. Ihana ilme. Hyvä kaula. Hieman pyöristyvä rintakehä. Liikkuu vaivatta yhdensuuntaisin askelin. Tuomari Marianne Holm

Luonne:


LT: 142 +++ (7.7.2019)

Lotta on Persoona. Se on ehtivä, innokas, reaktiivinen, jaksava ja sylikoira. Se on hieman jopa kova koulutettava, mikä tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että se uskoo kyllä sanomisesta, mutta saattaa kohta taas olla samassa puuhassa. Joskus kovemmin sanottaessa heittäytyy dramaattisesti selälleen, niin leveä virnistys naamallaan, ettei sitä usko kukaan. En ole itse nähnyt Lotalla anteeksipyytävää ilmettä, mitä Enne esittelee vähän liiankin helposti. Heittäytyy selälleen myös, kun joku erehtyy rapsuttamaan. Ihmiset on Lotan mielestä aivan ihania! Koiria kohtaan Lotta on pääsääntöisesti välinpitämätön, ja jättää tilaa tarvitsevat koirat rauhaan. Leikkii kivojen koirien kanssa, ja onhan se saanut tiukkapipoisen Ennenkin houkuteltua parin minuutin leikkiin.

Agilityssä erittäin nopea ja sähäkkä. Ongelmana on ollut ohjaajan liikkeeseen jääminen, jolloin koira ei katso eteensä. Lisäksi alussa mainittu kovuus on johtanut siihen, että toistoja asian perillemenemiseen on tarvittu enemmän. Lottaa ei haittaa toistot, ja joskus pää on jäänyt luupille vauhdin hurmasta, eikä aivoissa ole toistojen välissä mitään toimintaa. Eikä siis myöskään käytöksessä muutosta.

Arjessa helppo koira, joka makaa mielellään sylissä (hän tulee syliin, ei kysele), ja osaa rahoutoittua, kun mitään ei tapahdu. Pentuna oli hieman rauhaton, mutta aikuistuessaan on saanut hyvän "on-off-nappulan". Lotalla aikuistuminen ja luonteen tasoittuminen kesti hieman pidempään (verrattuna Enneen, joka on ollut varsin rauhallinen ja keskittymiskykyinen jo nuorena) ja vielä 1,5-vuotiaana oli hyvinkin sählä pentu (nuori tietysti olikin). Tämän ikävuoden jälkeen puolessa vuodessa tapahtui selvä muutos aikuisempaan ja tasaisempaan suuntaan.

Jossain määrin Lotta reagoi jännitykseen mahallaan, esimerkiksi minulla hoidossa ollessa usein ekat päivät löysänä, kun varmaan jännittää muutosta (ei näy koiran luonteessa mitenkään, vähän ehkä enemmän säheltää). Reagoi ääniin, ei pelokkaasti, mutta reagoi, mikä johtunee sen vilkkaudesta ja reaktiivisuudesta, koska pelokas ei ole ääniä kohtaan ollut. Tätä teoriaa vahvistaa myös luonnetestin laukaukset, jotka eivät hetkauttaneet nuorta koiraa ollenkaan. Muutenkin luonnetesti osoitti, että Lotta on juurikin omilla jaloilla hyvin seisova koira, joka kuitenkin luottaa ohjaajan toimintaan tilanteen vaatiessa.

Rakenteeltaan Lotta on kevytluustoinen, nuoruuspaino noin 12 kg. Korkeutta on kuitenkin ihan hyvät 47 cm.

Lotta ei ole helpoin treenikaveri omalaatuisen persoonansa vuoksi, mutta sitäkin huumorintajuisempi, potentiaalisempi ja ihanampi.

30.8.2019 Iiris


6 kk 45 cm, 9,7 kg Kuva Aino McLeanEi kommentteja:

Lähetä kommentti