tiistai 1. tammikuuta 2013

Hyvää Uutta Vuotta!

Viikkoja on vierähtänyt nopsaan ja Ennen tajuan kasvaneen vasta, kun naapuri huomautti asiasta :) Ei sitä ite huomaa, kun joka päivä näkee.

Joulu vietettiin Vertaalassa, jossa Enne riepotteli Tiitua melkein miten tahtoi. Onneksi veljen koira oli kylässä kanssa, sillä sheltti oli parempaa kokoluokkaa ja innokkaampi leikkiin kuin rauhallinen lappalainen. Eivät tytöt meinanneet lopettaa leikkiä ollenkaan ja Viima kyllästyi lopulta pennun naskalihampaisiin. Harmittavasti ei vain osannut komentaa, joten piti ihmisten laittaa lopulta stoppi leikille. Hyvät kaverit niistä kuitenkin tuli :)

Joululomavierailu vähän pitkittyi, kun isän auto meni rikki, niin piti lainata loppuviikosta autoa, että pääsi töihin. Joku päivä käytiin juna-asemalla, mutta muisti on niin hatara, ettei päivämäärästä ole tietoa. Joku päivä joulun jälkeen joka tapauksessa :) Enne oli hyvin rohkea ja katseli kiltisti pientä hälinää. Ulistakin piti, kun ei päässyt tervehtimään jokaista ohikulkevaa ihmistä. Puolisen tuntia oltiin asemalla ennen kuin odotettu juna saapui. Onneksi ei ollut enää kauhea pakkanen, niin tarettiin molemmat hyvin. Junakaan ei tuntunut pelottavan, kun saapui raiteelle hyvin rauhallisesti. Saa nähdä missä vaiheessa lähdetään sitten kyytiin asti.

Samana päivänä Enne matkusti autossa ensimmäistä kertaa irti takapenkillä ilman mitään ongelmaa. Ei kovin paljoa pyörinyt ennen kuin asettui omalle viltilleen nukkumaan. Hieno pentu!

Ollaan aloitettu hitaasti opettelemaan noutamista. Usein jättää lelun lattialle, kun lähtee juoksemaan minun perään, mutta monta kertaa on tuonut käteen asti. Eilen leikittiin keilausta. Kahvipurkki oli hyvin kiinnostava ja meinasi olla jopa kiinnostavampi kuin juustopala. Ei ainakaan ollut ongelmia työntää sitä nurin :)

Tänään Enne joutui ekaa kertaa pesulle. Tassuja suihkuttelin samalla syötellen juustoa, niin lopulta ei enää ollut inhottavaa, kun vettä osui tassuille. Paljon se on ihmetellyt, kun olen välillä pitänyt hetken suihkua auki, että mikä juttu siinä on. Toivottavasti tästä kehitytään, ettei vesi enää ällötä. Vedet kyllä nuolisi mielellään lattialta :)

Huomenna lähdetään katsomaan hevosia ja luultavasti nähdään myös koirat ja kissat. Jännittää nähdä, miten reagoi isoihin eläimiin. Koiriin on alkanut suhtautumaan hieman rohkeammin, kun niitä on nähty jonkun verran.

Parempaa ja toiminnallisempaa uutta vuotta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti