tiistai 28. elokuuta 2018

Vuosipäivitys

Tuntuu, ettei mitään ole tapahtunut ja sitten, kun pitäisi kirjoittaa, niin on niin paljon asiaa, ettei jaksa edes aloittaa. Yritän siis kirjoittaa lyhyesti, jotta jotain edes saisin ylös.

Tokoa ja rallya en ole tehnyt lähes ollenkaan, ja lisenssin myötä kiinnostus lopahti kokonaan. Sain juuri lisää tunnarikapuloita, että ehkä kuitenkin vielä joskus...

Aina

Aina on normaali oma itsensä. Tosin se on kiltistynyt. Vuosi sitten treenaaminenkin tuntui sen kanssa kauhealta kädenväännöltä kisoista puhumattakaan, mutta kevään saapuessa pikkukoira alkoi vähän jo enemmän kuuntelemaan ja minäkin aloin paremmin ymmärtää miten tuommoista vikkelää ohjusta ohjataan. Treenaaminen on nykyään kivaa, kun asioita ei tarvitse jatkuvasti vääntää rautalangasta. Puomin juoksari on edelleen vaihteleva osuman suhteen, joten sitä treenataan, eikä siitä varmaan koskaan kovin hyvää tulekaan. AINA NOUSI KUITENKIN KOLMOSIIN! Heinäkuun lopussa. Viime viikonloppuna käytiin ensimmäiset kolmosten kisat ja saatiin ensimmäinen tulos: 10, perkuleen puomi ja rimoja on alkanut tiputtelemaan. Ei paljon, mutta yksikin on liikaa.

Seuraavana vähän aksajuttuja videoituna, mitä en ole ennen tänne muistanut kait laittaa:

Treeniä vuodelta 2016 :D Kuvaaja Virpi Humppi. (Tsekatkaa samalla Essin youtube-kanava, löytyy aktiivisempi päivittäjä kuin ma:)


Ekat kolmosen kisat:
Oltiin samalla myös piirimestisjoukkueessa: video

Ainan kanssa tehtiin tänä kesänä pari jälkeä, joista toinen videoituna tässä. Kyllä sillä nenä toimii, mutta on niin kiire, ettei pää pysy mukana, minkä vuoksi saattaa eksyä. Ei muistaakseni ole kertaakaan lähtenyt takajäljelle, mitä Enne tekee.

Paimentamassa käytiin tammi-helmikuussa. Mielestäni Aina ei ole ikinä ollut kovinkaan kiinnostunut lampaista tai näyttänyt, että syttyisi. Tällä kertaa sillä näytti heräilevän kuitenkin jo jotain ajatusta. Pikkusen myöhään, jos minulta kysytään näin yli kymmenennen kerran jälkeen...

Aina kävi viime sunnuntaina luonnetestissä, josta sai hienon tuloksen 144 ++.
Osa-alueet:
Toimintakyky      +1a Kohtuullinen
Terävyys               +3 Kohtuullinen, ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu       +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu          +2a Kohtuullinen
Hermorakenne     +1b, Hermostunein pyrkimyksin
Temperamentti      +1 Erittäin vilkas
Kovuus                  +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon


Yritän laittaa videon, kunhan ehdin... 

Enne

Enne kävi viime vuonna vielä agilityn sm-kisoissa joukkueen matkassa tehden hienon nollasuorituksen. Meidän joukkue oli yhteistuloksissa 23. (jos en nyt hirveästi huijaa).


Enne nyrjäytti varmaankin oikean ranteensa vuosi sitten. Se sai lomailla noin kuukauden, mutta nyt keväällä se rupesi uudestaan oireilemaan. Enne on jäänyt nyt pidemmälle sairaslomalle, josta en tiedä milloin se päättyy. Sillä on nimittäin ilmennyt ongelmaa vasemmassa kyynärpäässä, jonka vuoksi se aloittaa faskia hoidot ja yritän itse sitä hieroa. Ennellä on siis tällä hetkellä erittäin tylsä elämä, mutta yritetään saada se vielä toipumaan. Enne kävi virallisessa mittauksessakin ja se mitattiin hämmästyksekseni pikkumaksiksi, että josko jotain ratoja päästäisiin vauhtiraidan kanssa vielä joskus tekemään.

Tässä virkistykseksi valmennusvideota vuodelta 2016 (samaa rataa kuin Ainan kanssa ylempänä).

Ennekin kävi paimentamassa kevättalvesta ja oli niiin hieno! Enne paranee vanhetessaan ja paimennus olisi niin hänen lajinsa, jos yhtään lähempänä sitä voisi treenata.

Minä itse

Syy (tekosyitähän ne kaikki on) minkä vuoksi olen ollut ehkä normaaliakin laiskempi kirjoittamaan tänne on se, että syksyllä 2017 sain työpaikan minkä lisäksi olin joka toinen viikonloppu (la-su) Tampereella opiskelemassa koirahierojaksi. Tämä koulu loppui kesäkuussa ja edelleen pitäisi vähän jaksaa kirjoittaa lopputyötä, että saan todistuksen. Opiskelut eivät suinkaan jääneet siihen, vaan nyt elokuun alusta käyn Jyväskylässä joka toinen viikonloppu (pe-su) opiskelemassa ihmispuolen hierojaksi. Onneksi anatomiassa pääsee nyt vähemmällä, mutta rankkaa se on silti ja tämän vuoksi treenaaminen koirien kanssa on liian vähäistä :( Kaikenlaisia suunnitelmia on, mutta ei tahdo aika laiskalla ihmisellä riittää muuhun kuin normiarkeen. Hyvä, jos edes siihen.

c) Aino McLean

Bonus koira :D Pikkuinen Lotta

Viime kesänä kävi niin, että hankittiin kaverin kanssa koira :) Lotta (Something Like Just Numbers) on sijoituksessa Ainolla ja tarkoituksena olisi saada siitä joskus Yer Omen-pentue. Lotta on jo reilun vuoden ikäinen ja sillä on paljon kivoja ominaisuuksia, joista kerron tarkemmin sen omilla sivuilla, jonne pääsee kohta ylävalikosta. Se on ollut luonani pari kertaa hoidossa ja Aino kertoo paljon mitä heille kuuluu. Nähdäänhän me treeneissäkin melkein joka viikko. Mutta tosiaan Lotasta enemmän sen omilla sivuilla.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti